Puhutaan elämää, ei kuolemaa

Puhutaan elämää, ei kuolemaa

ViestiKirjoittaja sinetti » 27.05.2019 13:07

Puhutaan elämää ei kuolemaa

Tämä on asia, jota aikaajoin olen yrittänyt tuoda esille ja jossa meillä on paljon oppimista.
Raamattu kehoittaa meitä, ettemme saisi puhua kuoleman sanoja, vaan elämän sanoja. Jeesus sanoo, ettei se ole niin paha mitä laitamme sisäämme vaan se, mitä sanomme suustamme ulos.
Rukoillessakin Jeesus kehoitti meitä anomaan kiittäen, niin kuin olisimme jo saaneet, tämä liittyy tähän samaan. Jos emme edes usko saavamme, ajattelemme kuoleman sanoin, mutta rukoukset alkaa toteutumaan, kun alamme käyttämään Elämän sanoja, tähän voi aivan harjoitella jokapäiväisellä elävien sanojen käyttämisellä, välttäen noita kuoleman sanoja. Kuoleman sanoissa ja ajatuksissa ei ole sitä hengen hedelmää, mutta elävissä sanoissa on.
Se mihin me jokainen voimme parhaiten vaikuttaa, on oma elämämme. Ketään toista emme voi muuttaa, on aloitettava itsestä, vaikka juuri se onkin kaikkein vaikeinta. Jos minä kristittynä heijastan ympärilleni Jumalan valoa ja rakkautta, muutan omalta osaltani maailmaa sellaiseksi, miksi Jumala on sen luomistyössään tarkoittanut.
Me elämme kristittyinä osana tätä maailmaa. Me voimme tuoda Jumalan valoa kaikkialle, missä elämme ja toimimme. Meidät haastetaan elämään myös siellä, missä joudumme tekemisiin pahan vallan ja voimien kanssa. Mikään ympäristö, laite tai verkosto ei sinällään ole hyvä tai paha, ihmiset antavat sille sisällön. Siksi on tärkeää, että viemme Jumalan valoa myös sinne, missä paha näyttää vallitsevan.

Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset (moikheia), siveettömyys (porneia)… Nämä ihmisen saastuttavat (Mt.15:19).
Pyhä Jumala. Anna minulle rohkeutta olla valona siellä, missä näen pimeyttä. Anna minulle rohkeutta tuoda toivoa sinne, missä on toivottomuutta. Anna minulle rohkeutta rakastaa siellä, missä koen vihaa.

Jaak. 3:9-12: Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä, Jumalan kaltaisiksi luotuja; samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni. Uhkuuko lähde samasta silmästä makeaa ja karvasta vettä? Eihän, veljeni, viikunapuu voi tuottaa öljymarjoja eikä viinipuu viikunoita? Eikä myöskään suolainen lähde voi antaa makeata vettä.Suusi puhe on uskosi manifestaatio. Se mitä puhut, sen sinä uskot ja sen voit saavuttaa. Jos puhut kielteisyyttä, pimeyttä, pelkoa, epäuskoa, epäilystä, se on sinun uskosi julistus ja niin sinulle tulee tapahtumaan. Jumalan sana opettaa meitä varomaan pimeyden puhetta niin kuin ruttoa! Se on vaarallista ja tuhoavaa.


Matt. 12:37: "...Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."


Kun me TODELLA USKOMME sen mitä puhumme, se on tapahtuva. Jos annamme kuoleman sanoille vallan; ettei se "kuitenkaan tapahdu", emme ole uskossamme vahvoja ja mitään ei tapahdu.
Rukoukset eivät siis toimi jos emme itsekkään niihin usko.
Jeesus sanoi :

" jos teillä olisi Uskoa edes sinapinsiemenen verran..."
Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.
Avatar
sinetti
 
Viestit: 234
Liittynyt: 05.05.2019 18:17

Re: Puhutaan elämää, ei kuolemaa

ViestiKirjoittaja sinetti » 27.05.2019 13:13

Jeesus sanoi, että ei se mitä laitamme suuhumme ole niin pahaa, kuin se mitä päästämme sieltä ulos. Se on kyllä aivan totta. Sanoillamme saatamme saada todella pahaa aikaan. Ylpeys ja kunnianhimo ovat laajalle levinneitä, ja missä niitä suositaan, siellä ne
herättävät kateutta ja vallanhimoa. Näin sielu loittonee Jumalasta ja joutuu tietämättään saatanan polulle. Me päästämme saatanan vaikuttamaan mieleemme, tekemällä synnillisiä halujamme, synti ei enää tunnu synniltä, siksi saarnaaja joka puhuu Jumalan sanaa ja joutuu tuomitsemaan syntimme, saa usein vihat päällensä. Synti tekee meitä haluttomiksi tekemään parannusta, siitä on liikaa vaivaa ja liikaa uhrauksia. Pidämme Jumalan palvelijaa liian ankarana.
Heikkouskoisia ovat uskovat, jotka ovat vajavasti juurtuneet Jumalan Sanaan ja ovat omissatunnoissaan puutteellisesti sen ohjaamia.
He ovat riippuvaisia muiden mielipiteistä ja omista tunteistaan. Sellaisten suhteen kokeneempien uskovien, jotka ovat syvemmin Sanaan juurtuneita, on oltava kärsivällisiä.
Heitä täytyy pyrkiä ohjaamaan syvempään Jumalan Sanan tuntemiseen. Myös varttuneilla uskovilla on heikkoja aikoja uskonsa tiellä. Tänään uskossa vahva ja huomenna heikko ja päinvastoin.. Se joka luulee olevansa uskossa vahva, on syytä muistaa apostolin varoitus:
"Joka luulee seisovansa, katsokoon ettei lankea"(1kr.10:12)
Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.
Avatar
sinetti
 
Viestit: 234
Liittynyt: 05.05.2019 18:17

Re: Puhutaan elämää, ei kuolemaa

ViestiKirjoittaja sinetti » 27.05.2019 13:25

Joh. 12:35-36
35. Jeesus sanoi heille: "Vielä vähän aikaa on valo teidän keskuudessanne. Vaeltakaa
niin kauan kuin teillä on valo, ettei pimeys saisi teitä valtaansa. Pimeässä kulkeva ei
tiedä, mihin menee.
36. Niin kauan kuin teillä on valo, uskokaa valoon, että teistä tulisi valon lapsia." Jeesus
puhui tämän, meni pois ja kätkeytyi heiltä.
Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.
Avatar
sinetti
 
Viestit: 234
Liittynyt: 05.05.2019 18:17


Paluu Muita sivustoja ja linkkejä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron