PYHÄN HENGEN TEHTÄVÄT

PYHÄN HENGEN TEHTÄVÄT

ViestiKirjoittaja sinetti » 20.09.2019 09:38

Pyhän Hengen tehtävät

http://raamattuajassamme.fi/pyhan-hengen-tehtavat/

Pyhän Hengen tehtävät

PYHÄN HENGEN TEHTÄVÄTPyhä Henki on Jumala ja siksi kaikki, mitä Jumala tekee, sitä tekee myös Henki. Samalla Jumalassa on toiminnallisia painopisteitä sen mukaan, onko kyseessä Isä, Poika vai Pyhä Henki. Yleistäen voidaan sanoa, että Isä on Luoja, Poika on Lunastaja ja Henki on pyhittäjä.

Kaikkiaan Pyhän Hengen tehtävät ovat Raamatun mukaan moninaiset.

Pyhä Henki…

Luo ja ylläpitää elämää: Henki oli voimakkaasti mukana luomisessa ja hän antaa kullekin ihmiselle elämän. (1 Moos 1 ja 2 luvut)
Paljastaa synnin ja ilmoittaa tuomion eli synnin oikeudenmukaisen rangaistuksen. Henki antaa ihmiselle synnintunnon ja ymmärryksen pelastuksen tarpeesta. (Joh 16:8-11)
Toteuttaa Jumalan ikuisen pelastussuunnitelman: Henki valmistaa pelastuksen vanhan liiton kautta ja toteuttaa sen uuden liiton kautta Jeesuksessa Kristuksessa. (Ilm 22:17)
Kirkastaa Kristusta: Henki todistaa Jeesuksesta, johdattaa ihmiset hänen luokseen ja opettaa hänestä. (Joh 16:14)
Johdattaa kaikkeen totuuteen: Henki opettaa Jumalan ja elämän tuntemusta Sanan kautta. Hän antaa ihmiselle uskon Jumalaan. (Joh 16:13)
Synnyttää ja rakentaa seurakunnan sekä antaa armolahjoja: Pyhän Hengen vuodatus helluntaina oli seurakunnan syntymäpäivä. Henki rakentaa seurakuntaa Sanan, palvelijoiden ja armolahjojen kautta. (Apt 2:1-4)
Hoitaa, kasvattaa ja pyhittää Jumalan lapsia: Henki opettaa, vahvistaa, varoittaa, nuhtelee, ojentaa, puhdistaa, varjelee ja johdattaa. Hän on kristillisen pyhityselämän ohjaaja ja voima. (Room 8:1-2,4-6,11,14-16,26-27; 1 Kor 6:19; 2 Kor 3:18; Hebr 3:7)
Kirkastaa ihmisen täydelliseksi: Pyhä Henki kirkastaa ihmisen hengen ja sielun täydelliseksi sekä vaikuttaa ruumiin ylösnousemuksen tulevassa kirkkaudessa. (2 Kor 3:17-18)
On iankaikkisen elämän lähde: Henkeä kuvaa elämänveden virta paratiisissa. (Ilm 22:1,17)Voit kerrata edellisestä opetuksesta Pyhän Hengen olemusta kuvaavat sanat sekä hänen monet nimensä. Ne kaikki kertovat Hengen toiminnasta.
Ef.1:13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan,
pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti.
Avatar
sinetti
 
Viestit: 234
Liittynyt: 05.05.2019 18:17

Paluu Muita sivustoja ja linkkejä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron